top of page

Waarom kiezen voor personal Training?Personal training is de afgelopen jaren enorm gestegen in populariteit en dat komt natuurlijk niet uit het niets. Het brengt veel voordelen met zich mee en deze voordelen zijn vele malen groter dan de kosten die hieraan zijn verbonden. Personal Training kan een goede aanvulling zijn om je levensstijl te verbeteren. Je kunt dit ook combineren met andere sporten zoals voetbal, tennis en bijvoorbeeld CrossFit.

In dit blog leggen we je uit wat de voordelen zijn van Personal Training, hoe dit in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten bij 2712 Personal Training. Bij ons kun je onder begeleiding van ervaren en hoogopgeleide coaches werken aan jouw persoonlijke doelstellingen. Naast het fysieke vlak besteden we ook veel aandacht aan het mentale vlak. We bekijken waarom keuzes worden gemaakt en hoe we stap voor stap verbeteringen kunnen aanbrengen in jouw huidige levensstijl en situatie.

Stok achter de deur

Je kent het vast wel, je hebt gepland om naar de sportschool te gaan maar toch besluit je op het laatste moment om niet te gaan omdat de bank toch wel erg lekker zit na die lange werkdag. Personal training kan je helpen om juist op dat moment wel te gaan sporten. Een trainer is een stok achter de deur op het moment dat jij wilt afzeggen of het even niet ziet zitten. Dit kan in het begin wel eens lastig zijn, maar het positieve effect op je levensstijl is enorm!

Rendement

Doordat je bij personal training 1 op 1 of 1 op 2 traint, krijg jij altijd alle aandacht. Hierdoor werk je veel efficiënter aan je persoonlijke doelstellen en behaal je sneller resultaat dan wanneer je alleen in de sportschool zou trainen. Trainingsschema’s die je random van het internet haalt zijn vaak erg breed en niet specifiek voor jouw niveau en doelstellingen. Bij personal training wordt er gekeken naar wat jij kan en waar je uiteindelijk naar toe wilt. Op basis hiervan wordt een trainingsprogramma voor jou op maat gemaakt.

Voorbereiden voor een sport, evenement of wedstrijd

Naast het helpen om realistische doelen te stellen, is personal training perfect als je jezelf voor iets wilt voorbereiden. Zoals een leuke  Obstacle Course die eraan komt of als je toch nog een keer die marathon wilt lopen. Personal training helpt je naar de fysieke en mentale fitheid die nodig is om het evenement te voltooien.

Aanleren / verbeteren van de juiste technieken

Hoe leuk Fitness ook is, het kan af en toe ook erg frustrerend zijn. Denk hierbij aan alle oefeningen die er zijn en dan ook nog eens alle variaties op deze oefeningen. Al met al kan het soms overweldigend zijn. Met personal training kan je onder begeleiding werken aan oefeningen waar je nog moeite mee hebt of waar je beter in wilt worden. Dit kan zowel gymnastics, gewichtheffen, bodybuilding, calisthenics, crossfit of powerliften zijn.  Wat je doel ook is, we kunnen er samen aan werken. Of je nou je eerste pull-up wilt kunnen, 100 kg wilt squatten of de snatch beter onder de knie wilt krijgen. Met de extra aandacht voor techniek tijdens personal training verbetert je basis en kan je uiteindelijk met een goede techniek beter presteren.


Uitdaging en variatie

Tot slot, trainen met een personal trainer is ook gewoon leuk om te doen! Er is veel variatie in de trainingen waardoor je steeds weer opnieuw wordt uitgedaagd en gemotiveerd blijft. En nog veel belangrijker, jij je plezier behoudt. Naast dat variatie zorgt voor een nieuwe uitdaging, zorgt het ook voor een beter en sneller resultaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oefeningen die je uit jezelf nooit zou proberen of gewichten die je niet zelf zou gebruiken. Trainen met een personal trainer is leuk, uitdagend, variërend en helpt jou het beste uit jezelf te halen!


Starten met Personal Training

Elk traject begint met een intake. Tijdens dit gesprek zal er worden gekeken naar wat jouw wensen zijn en wat je nu kan. Op basis hiervan wordt een plan opgesteld zowel voor de personal training sessies als voor wanneer je zelf extra wilt trainen. Ook worden er afhankelijk van de doelstelling metingen gedaan. Denk hierbij bij afvallen of aankomen aan lichaamsmetingen. Bij techniek aan video analyse en bij kracht aan verschillende 1-5 RM testen. Dit wordt gedaan om een basis neer te zetten waar vanuit er verder gewerkt kan worden. Vervolgens kan het trainen beginnen en zal er om een bepaalde tijd opnieuw gemeten worden. Meer weten over Personal Training of aanmelden voor een gratis intake? Klik dan hier

Actie

Profiteer vandaag nog van onze september actie! Bij aanschaf van een 24 weken traject ontvang je één maand gratis personal training ter waarde van €200,- Aanmelden voor een intake is geheel vrijblijvend en gratis. Kom kennismaken en ervaar hoe wij jou kunnen helpen bij het bereiken van je persoonlijke doelstellingen!

Tot snel!

bottom of page